• Home
 •  
 • Blog
 •  
 • Tekenworkshop op Beleef Landleven 2015

Op 11, 12 en 13 september was het weer zo ver: de Beleef Landlevendagen in het Openluchtmuseum in Arnhem. Deze vijfde editie trok volgens Omroep Gelderland zo'n dertigduizend bezoekers. Ik gaf er tekenworkshops met bister.

"Ik heb geen talent, dat is niets voor mij," hoorde ik vaak. "Dan zit u juist in mijn doelgroep," antwoordde ik dan.
Zij die bleven en doorzetten, gingen na afloop enthousiast weg met hun eerste bistertekening. Een meisje dat vorig jaar aan deze workshop had deelgenomen, was weer present. Een heer die vorig jaar deze workshop had gevolgd was daarna zo geïnspireerd dat hij het tekenen weer had opgepakt, zo vertelde hij me. Verrassende talenten zag ik tussen de tekenaars. Jong en oud schoven aan en als je te klein was, ging je gewoon op schoot.

Ondertussen was mijn standbemanning druk met het informeren van belangstellenden, de verkoop van kaarten en het maken van onderstaande foto's.
De nodige voorbereiding ging aan dit evenement vooraf. Trouwe vriendinnen, vrienden en familie hielpen mij met het opzetten van de stand en de bemensing van de stand zelf.
Die stand was in het theehuisje van Hoogmade, dat 's avonds ook nog op slot kon. De bister-workshop mocht ik geven onder de grote kapschuur, die vlakbij het theehuisje stond. Het Landleventeam zorgde ervoor dat ik genoeg tafels en stoelen had en stuurde technici voor het nodige licht. Een lekkere lunch en drankjes voor de standbemanning ontbraken niet. Bedankt, Landleventeam! En niet te vergeten de mensen van het Openluchtmuseum voor hun service, mijn lieve helpers en de enthousiaste mensen die bij de workshop aanschoven. Daar doe ik het helemaal voor!

 • Dit lieve theehuisje mag ik als stand gebruiken.
 • Vriendin Billy helpt me met de opbouw van de stand.
 • Klaar!
 • Technici zorgen voor licht in het theehuisje en onder de kapschuur.
 • Helper voor dag één Annelies verkoopt goed.
 • Mijn helpers voor dag twee: David en Jozet.
 • Mijn helpers voor dag drie: Jan, Greetje en Belghees.
 • Vriendinnen komen kijken en een handje helpen.
 • Belangstelling voor de kaarten.
 • Onder de grote kapschuur wordt de workshop gegeven.
 • Introductie van bister.
 • Even voordoen.
 • Zolang er plaats is, mag je aanschuiven.
 • Talent.
 • Mooi uitgewerkt.
 • Sterke tekening.
 • Tijd genoeg voor nog een tekening.
 • Dit gaat een mooie duif worden.
 • Kleine aanwijzing.
 • Expressie!
 • Mooie prei-tekening.
 • Concentratie.
 • Vrienden schuiven aan.
 • Even poseren met redacteuren Esther en Klaske.
 • Landleven schuift aan.
 • Interview tussendoor.
 • Jong geleerd ......
 • De familietafel. Hier ontstaan familietekeningen.
 • Tot op het laatst wordt er druk getekend.
 • Twee cursisten uit Israel.
 • Deze foto gaat mee naar huis.
 • Eind goed, al goed.
 
Mady Nijenhuis
Volg mij ook online
     
 
Laatste blogposts
 • Tekenworkshop 2023-01-21 Theetuin Vierakker
  Tekenworkshop 2023-01-21 Theetuin Vierakker 30-01-2023 Een kennismaking met bister. Lees meer
 • Tekenworkshop bister in de Muzetuin
  Tekenworkshop bister in de Muzetuin 09-05-2022 Tekenen met pen en penseel Lees meer
 • Tekenworkshop bister in Theetuin Vierakker
  Tekenworkshop bister in Theetuin Vierakker 04-04-2022 Lees meer
 
Sitemap
 
Opdrachtgevers o.a.: