• Home
 •  
 • Blog
 •  
 • Duiventil in Landleven

Bouw je eigen duiventil

Voor het nieuwste nummer van het blad Landleven (2013-5) dat nu in de winkels ligt, mocht ik de bouwtekeningen maken voor een hangende duiventil. Een leuke uitdaging!

De duiventil is een ontwerp van Landlevenredacteur Esther van Middendorp. Van haar kreeg ik foto's en een beschrijving met maten van de duiventil, die ze zelf had gebouwd. Aan de hand hiervan moest ik een 3D-tekening maken.

Bij een bouwtekening ga ik er altijd van uit dat hij zo duidelijk moet zijn dat zelfs ik het object kan nabouwen. Dat is hier ook het geval, maar dat was geen eenvoudige klus. Aan de hand van Esther's aanwijzingen en door samen tot in detail alle maten na te gaan, is het tot dit eindresultaat gekomen.

Gelukkig kreeg ik ruim de tijd om hiermee aan de slag te gaan. Zoals bij de meeste bouwtekeningen heb ik deze gemaakt in aquarel gecombineerd met bister, en heb gebruik gemaakt van pen en penseel.

 • De tekening moet in 3D opgezet worden.
 • Ook details moeten goed worden weergegeven.
 
Mady Nijenhuis
Volg mij ook online
     
 
Laatste blogposts
 • Klussen en bouwen
  Klussen en bouwen 13-03-2020 Maak uw eigen verandalamp,oppottafel, bonenrek of wormentoren. Lees meer
 • Winterpuzzel 2019
  Winterpuzzel 2019 31-12-2019 Puzzel en kom in wintersfeer. Lees meer
 • Kruiwagen en appelpers
  Kruiwagen en appelpers 31-12-2019 Bouw uw eigen kruiwagen en appelpers Lees meer
 
Sitemap
 
Opdrachtgevers o.a.: