• Home
 •  
 • Blog
 •  
 • Duiventil in Landleven

Bouw je eigen duiventil

Voor het nieuwste nummer van het blad Landleven (2013-5) dat nu in de winkels ligt, mocht ik de bouwtekeningen maken voor een hangende duiventil. Een leuke uitdaging!

De duiventil is een ontwerp van Landlevenredacteur Esther van Middendorp. Van haar kreeg ik foto's en een beschrijving met maten van de duiventil, die ze zelf had gebouwd. Aan de hand hiervan moest ik een 3D-tekening maken.

Bij een bouwtekening ga ik er altijd van uit dat hij zo duidelijk moet zijn dat zelfs ik het object kan nabouwen. Dat is hier ook het geval, maar dat was geen eenvoudige klus. Aan de hand van Esther's aanwijzingen en door samen tot in detail alle maten na te gaan, is het tot dit eindresultaat gekomen.

Gelukkig kreeg ik ruim de tijd om hiermee aan de slag te gaan. Zoals bij de meeste bouwtekeningen heb ik deze gemaakt in aquarel gecombineerd met bister, en heb gebruik gemaakt van pen en penseel.

 • De tekening moet in 3D opgezet worden.
 • Ook details moeten goed worden weergegeven.
 
Mady Nijenhuis
Volg mij ook online
     
 
Laatste blogposts
 • Fruitkooi en gereedschapsrek
  Fruitkooi en gereedschapsrek 01-03-2021 Heerlijke klussen Lees meer
 • Vuurpitdeksel
  Vuurpitdeksel 12-06-2020 Uit gebruikte materialen Lees meer
 • Haken
  Haken 13-05-2020 Gezellige kippenpannenlap Lees meer
 
Sitemap
 
Opdrachtgevers o.a.: