Maak een tekeninstructie voor Landleven, zodat mensen aan de hand daarvan een aquarel kunnen maken, luidde mijn opdracht. En daar hoorde ook een filmpje bij.

De tekeninstructie had ik gemaakt voor Landleven nummer 2016-3. Mijn model was een madeliefje, de hele plant welteverstaan. Gelukkig bood mijn gazon voor de film nog genoeg madeliefjes en ik had voor die gelegenheid dan ook wat plantjes uitgegraven. De plant had ik vast met potlood op het aquarelpapier getekend.
De filmploeg bestond uit de cameramannen Mitch en Rutger; Charlaine had de regie. Zij wees aan waar ik moest zitten, waar de mannen op moesten letten en gaf nu en dan aanwijzigingen. Van tijd tot tijd moest ik uitleg geven en vooral niet vergeten om soms in de camera te kijken.
Het ging er heerlijk ontspannen aan toe en ik kon in alle rust mijn madeliefje afmaken.
Na afloop kwam webredacteur Christel langs; met koffie en chocolaatjes konden we een gezellige middag afsluiten. Klik hier voor het filmpje.

 • Charlaine heeft de regie en de filmers testen hun apparatuur.
 • Mitch in actie.
 • Mitch filmt de tekeninstructie.
 • Rutger houdt mij van een afstand in het vizier.
 • Christel schuift bij; koffie en chocolaatjes na afloop.
 
Mady Nijenhuis
Volg mij ook online
     
 
Laatste blogposts
 • Tekenworkshop 2023-01-21 Theetuin Vierakker
  Tekenworkshop 2023-01-21 Theetuin Vierakker 30-01-2023 Een kennismaking met bister. Lees meer
 • Tekenworkshop bister in de Muzetuin
  Tekenworkshop bister in de Muzetuin 09-05-2022 Tekenen met pen en penseel Lees meer
 • Tekenworkshop bister in Theetuin Vierakker
  Tekenworkshop bister in Theetuin Vierakker 04-04-2022 Lees meer
 
Sitemap
 
Opdrachtgevers o.a.: