Voor de zevende keer werd Beleef Landleven in het Openluchtmuseum in Arnhem gehouden.Ik gaf er tekenworkshops.

Op 8, 9 en 10 september vond dit driedaags evenement plaats Vol doe- en proefdingen en allerlei zaken die met het landleven te maken hebben.
Voor mijn werk en producten mocht ik ook dit jaar weer gebruik maken van het theehuisje van Hoogmade. Onder de grote, vlak ernaast gelegen kapschuur gaf ik de tekenworkshop. Dit jaar deelde ik die ruimte met de Vogelbescherming. Gezellige buurtjes!
Het thema van dit jaar was: Langs het tuinpad van mijn vader. Volop nostalgie dus! De prachtige sepia-achtige kleur van bister, waarmee ik de deelnemers liet tekenen en schilderen, sloot er perfect op aan.
Hoewel vrijdag het water met bakken uit de hemel kwam, mocht ik vele bezoekers in het theehuisje verwelkomen. Dappere cursisten namen plaats onder de beschutting van de kapschuur en hielden stug vol. Dapper, omdat het papier soms met tape aan de tafel moest worden vastgeplakt zodat het niet de lucht in ging. En omdat de nattigheid je door en door koud maakte als je lang stil bleef zitten.
Gelukkig kwam zaterdag de zon vaker door en was het zondag helemaal zonnig!
De deelnemers hadden vaak nooit van bister gehoord. Velen namen na afloop een zakje bister mee en kondigden enthousiast aan dat ze er thuis mee verder gingen. Stoere mannen, hele jonge jeugd, ervaren tekenaars, mensen die nog nooit getekend hadden, en alles ertussen in maakten werk waar ze soms zelf verbaasd van stonden. Als ik dan na afloop een lief briefje op de tekentafel vind ben ik helemaal blij!

Dank je wel hulptroepen van vrienden en familie, die het mij mogelijk maken aan zoiets deel te nemen. En ook de mensen van het Openluchtmuseum, die ons van koffie en thee voorzagen, en de catering en organisatie van deze Landlevendagen!

 • Auto vol laden.
 • Jan helpt met de standopbouw.
 • Het kaartenrek staat.
 • Eindelijk klaar.
 • Standbemanning dag 1.
 • Standbemanning dag 2.
 • Standbemanning dag 3.
 • Succesvolle verkooptechniek: een brede glimlach.
 • Gekleed op het weer.
 • Mijn buurtjes van de Vogelbescherming.
 • Warme ontmoeting tussendoor.
 • Bisterworkshop: korte uitleg vooraf.
 • Geschikt voor alle leeftijden.
 • Voor jong ...
 • .. en nog jonger ...
 • ... of iets minder jong.
 • Deze dames hadden er echt plezier in.
 • Dat is pas concentratie.
 • Ik ben trots op mijn cursisten ...
 • ... en zij met hun werk.
 • Van leeuw ...
 • ... tot eend ....
 • ... tot vos ...
 • ... tot meesje.
 • Hier doe ik het voor!
 
Mady Nijenhuis
Volg mij ook online
     
 
Laatste blogposts
 • Tekenworkshop 2023-01-21 Theetuin Vierakker
  Tekenworkshop 2023-01-21 Theetuin Vierakker 30-01-2023 Een kennismaking met bister. Lees meer
 • Tekenworkshop bister in de Muzetuin
  Tekenworkshop bister in de Muzetuin 09-05-2022 Tekenen met pen en penseel Lees meer
 • Tekenworkshop bister in Theetuin Vierakker
  Tekenworkshop bister in Theetuin Vierakker 04-04-2022 Lees meer
 
Sitemap
 
Opdrachtgevers o.a.: