• Home
 •  
 • Blog
 •  
 • Tuintrolley en hondenhok

Tuintrolley en hondenhok

Een werktekening maken van iets wat al in elkaar is gezet gaat niet altijd van een leien dakje. Soms is er zelfs sprake van horror. Zo wordt een Landleven-opdracht nog een avontuur.

De tuintrolley mocht heel lang in mijn schuur staan. Een prachtig, fel-appelgroen wagentje waarmee je allerlei tuingereedschap handig kunt vervoeren. Een driedimensionale tekening ervan maken is echter andere koek. Ik kroop bijkans in het wagentje om alle maten op te nemen.
Waar ik daadwerkelijk in kroop was het hondenhok, dat weken op mijn oprit stond en waarvan ik ook een bouwtekening maakte. Ik moest immers weten hoe de binnenconstructie in elkaar zat. Nadat ik me met veel moeite in het hok had geperst (mijn benen staken eruit) en ijverig begon te meten, viel mijn blik op de punt van het dak. Nét boven mij. Een spin bekeek mijn verrichtingen. Geen kleine spin, waarvoor ik mijn schouders ophaal, maar zo'n - bijna handgrote - hardloopspin. Paniek! Ik wist niet hoe snel ik me uit het hok moest wringen.
Uiteindelijk heb ik wel alle maten verzameld. Met steelse blikken naar die bewuste hoek.

 • Zet die maar eens even op papier .....
 • De tekening in aquarel en bister.
 • Details van de tuintrolley.
 • Lekker relaxed opmeten.
 • Spin in zicht.
 • Paniek, hoe kom ik er zo snel mogelijk uit!
 • Werktekening hondenhok deel 1.
 • Werktekening hondenhok deel 2.
 • Zo komt hij in het blad.
 
Mady Nijenhuis
Volg mij ook online
     
 
Laatste blogposts
 • Vuurpitdeksel
  Vuurpitdeksel 12-06-2020 Uit gebruikte materialen Lees meer
 • Haken
  Haken 13-05-2020 Gezellige kippenpannenlap Lees meer
 • Tuinslangopberger
  Tuinslangopberger 13-05-2020 Handig kastje voor uw opgerolde tuinslang. Lees meer
 
Sitemap
 
Opdrachtgevers o.a.: